Правителството в Кипър ще финансира безплатни почивки за пенсионери с

...
Правителството в Кипър ще финансира безплатни почивки за пенсионери с
Коментари Харесай

Да си пенсионер в Кипър: Властите им предлагат безплатни почивки

Правителството в Кипър ще финансира безвъзмездни почивки за пенсионери с ниски приходи, непрекъснато живеещи в Кипър, в това число българи. Одобреният от него в петък нов проект за субсидирани ваканции стартира от 16 юни, разгласи общественото министерство.

Новата държавна лятна стратегия дава опция на възрастните хора с ниски приходи да отседнат в планински хотели и курорти в страната за 4 дни /3 нощувки/ при цялостен интернат. Престоят им е напълно обезщетен от страната.

Субсидираните почивки ще продължат 4 месеца – в интервала юни - юли и септември - октомври, заяви общественото министерство.

В програмата могат да се включат пенсионери, които получават помощи по специфичния проект за подкрепяне на възрастните с ниски приходи или минималния обезпечен приход. Офертата важи и за пенсионери, чийто годишен приход е до 15 500 евро /за самичък човек/ или до 20 000 евро /за семейство/. 

За осъществяването на проекта са планувани 800 000 евро, с които могат да се покрият почивки за към 5200 души, уточни общественото министерство.

Целта на програмата е „ да даде качествени услуги на пенсионерите с ниски приходи,  които се борят да се оправят с компликациите и провокациите на всекидневието и нарасналите разноски за живот “, акцентира общественият министър Янис Панайоту.

Правителството преглежда обезпеченото финансиране и като подкрепяне на вътрешния туризъм и специално на планинските курорти, които оферират забележителен брой работни места в региони отвън градовете.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР