Правителството в Кипър е реализирало или изпълнява в момента повече

...
Правителството в Кипър е реализирало или изпълнява в момента повече
Коментари Харесай

Кипърският президент с над 100 социални реформи за 210 млн. евро

Правителството в Кипър е осъществило или извършва сега повече от 110 обществени промени, политики и национални тактики, а също и планове за развиване за над 210 млн. евро, заяви президентът Никос Анастасиадис на конференция нощес под надпис „ Социална страна, приобщаващо общество “. На нея той регистрира постигнатото през завършващото му 10-годишно ръководство и показа бъдещите стратегии и цели, заложени в националния проект „ Кипър – на следващия ден ”.

Изграждането на същинска обществена страна без изключване е първият дирек в политиката на държавното управление и в Националния проект за възобновяване и резистентност „ Кипър – на следващия ден “, акцентира президентът Никос Анастасиадис.

Сред най-значителните достижения в тази тенденция той уточни въвеждането на минималния обезпечен приход и на минималната обезпечена пенсия, с която „ никой пенсионер в Кипър няма да живее под прага на бедността “.

Реформирането на системата за обществено подкрепяне е осигурило растеж от 25% на средствата за нуждаещите се.

В националния проект „ Кипър – на следващия ден “ са включени ограничения и проекти за надграждане на обществената система за над 315 млн. евро.

Повече от 160 млн. евро се насочват в отбрана на фамилиите, децата и дамите, спомагателна поддръжка ще получат и над 26 000 хора с увреждания, съобщи БНР.

Президентът Никос Анастасиадис разгласи, че проектът „ Кипър – на следващия ден ”, който планува общо 56 промени и 74 капиталови дейности, съставлява неговото „ завещание за съвременна европейска страна “.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР