Правителството удължи до края на месец май действието на мерките

...
Правителството удължи до края на месец май действието на мерките
Коментари Харесай

Удължиха мерките „60/40“ и „80/20“ до края на май, „Запази ме“ - до края на юни

Правителството удължи до края на месец май действието на ограниченията за опазване на заетостта известни  като „ 60 на 40 “ и „ 80 на 20 “. До края на юни се удължава и мярката „ Запази ме “ за компенсиране на заети от затворените бизнеси, като по нея се обезпечават спомагателни 24 милиона и 600 хиляди лв. от еврофондовете.

И за спомагателния интервал на мярката 60/40 поддръжката от страната ще е цената на 60% от осигурителния приход и от дължимите от работодателя осигуровки за месец октомври предходната година.

До 15 април ще се подават заявки за погашение на средствата за интервала 1 януари - 31-ви март тази година. От 1 април влиза в действие новото разпореждане, което удължама мярката до края на май.

Също до тогава държавното управление удължи и схемата за помощи 80/20. Тя работи в туризма, превоза, хотели и заведения за хранене. Там с изключение на парите за 60/40, се изплащат и по 290 лв. за всяко непокътнато работно място.

Мярката „ Запази ме “ обаче се удължава до края на юни. По нея чиновниците от затворени бизнеси получават отплата 75 на 100 от осигурителния си приход.

За тази година оптималният период на изплащането на парите е за 90 дни неплатен отпуск, които се употребяват поради наложените противоепидемични ограничения с акт на държавен орган.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР