"Правителството трябва да търси най-изгодните условия за България", каза още

...
"Правителството трябва да търси най-изгодните условия за България", каза още
Коментари Харесай

Румен Радев: КЕВР и „Булгаргаз“ най-сетне да обявят цените на газа

"Правителството би трябвало да търси най-изгодните условия за България ", сподели още той

„ Всеки опит за диверсификация би трябвало да бъде подсилен ". Това съобщи президентът Румен Радев, който е на публично посещаване в Чехия, осведоми

Припомняме, че по-рано през днешния ден от държавната пресслужба оповестиха, че министър председателят Кирил Петков е договорил с Камала Харис доставки на полутечен газ към България на цени, по-ниски от тези на "Газпром ", като се чака оставките да стартират от юни.

„ Не мога да разясня тази договорка преди да имам точни параметри за нейните измерения, само че е значимо държавното управление да търси най-изгодните условия за България. Тук става въпрос освен за цена, само че и за резистентност на доставките, както и за опция българският бизнес, топлофикацииите и потребителите да предвиждат своите разходи”, сподели още Радев.

И добави: „ Затова приканвам КЕВР и „ Булгаргаз” най-накрая да разгласят цените, тъй като бизнесът и топлофикациите работят в неизвестност”, добави той.

Днес продължава формалното посещаване на президента Румен Радев в Чехия. То е по покана на сътрудника му Милош Земан. Програмата на Радев във втория ден от визитата му стартира с разкриване на Чешко-български бизнес конгрес, в който вземат участие и наши компании от секторите енергетика, машиностроене, защита, сигурност, както и хранително-вкусовата индустрия.

По-късно президентът се срещна и с българската общественост в Прага. По публични данни в Чехия живеят към 17 хиляди българи.

„ За мен е голямо наслаждение и чест да бъда през днешния ден измежду представителите на една от най-многобройните български общности отвън България. Искам да ви поздравя за това, че успявате да извършите по този начин, че да пазите нашите просвета, обичаи и език”, сподели той.

„ Искам да ви предам и най-хубави благопожелания от президента и министър-председателя на Чехия. Имахме пълноценни диалози с тях през вчерашния ден и се усещам горделив, че съм българин, тъй като оценката за вас е извънредно висока”, уточни Радев.

„ Най значимото е, че вие освен успявате да съхраните българската просвета, само че и самостоятелно, като персони, вие помагате извънредно доста на България да развиваме връзките ни с Чешката република”, добави той.

Президентът откри и осъщественият през последните 10 години стокообмен с Чехия. „ Той към този момент надвишава 1,7 милиарда евро. Ръстът му се мери с двуцифрени цифри. Това значи доста и вие безспорно, с метода на вашата работа и доверието, което предизвиквате, допринасяте за този успех”, разяснява той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР