Правителството стои малко встрани от промените в правосъдната система, политическите

...
Правителството стои малко встрани от промените в правосъдната система, политическите
Коментари Харесай

Денков: Процедурата по избор на нов главен прокурор не изглежда адекватна

" Правителството стои малко настрана от измененията в правосъдната система, политическите партии имат право да показват мнение. Процедурата по желание на нов основен прокурор не наподобява съответна ", съобщи министър председателят Николай Денков.

Отбеляза, че целият състав на кабинета е стимулиран и обединен. По думите му напрежението е към законодателството и избора на регулаторите.

" Последната седмица има усмиряване. Когато изберем регионалните шефове на Министерски съвет, тогава ще е ясно, че има консенсус, всичко друго е авансово. Нямам подозрение, че напрежение ще има през целия живот на този Министерски съвет, тъй като ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС са политически съперници, само че можем да работим дружно, тъй като задачите са общи, въпросът е напрежението да не счупи сглобката. Най-важното е да се задвижат законите по Плана за възобновяване и резистентност и да се одобри бюджетът, като чакам да има полемики ", разяснява Николай Денков.

По думите му това са най-спешните задания, по които би трябвало да работи Народното събрание.

" Българската астрономия има доста мощни обичаи. Много постоянно се чака, че средства има, само че организацията и успеваемостта не са положителни. Средствата би трябвало да бъдат харчени по-прозрачно ", сподели министър председателят.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР