Правителството се отказа от идеята си за покупка на нов

...
Правителството се отказа от идеята си за покупка на нов
Коментари Харесай

Борисов се отказа да купува нов правителствен самолет

Правителството се отхвърли от концепцията си за покупка на нов аероплан, който да се употребява при пътуванията на премиера и министри в чужбина. Парите, които няма да бъдат дадени за него, ще се насочат към построяването на спортни уреди, физкултурни салони и към " Български пощи ".

Това заяви министър председателят Бойко Борисов при започване на днешното съвещание на държавното управление. " Не желая ние да купуваме аероплан. Мъчно ми е и за водачите, и за екипажите, и пасажерите, и за мен, само че с тези пари ще покрием точките 10, 6 и 7. Чух всевъзможни идиоти да се изричат, че той бил доста готин, само че ние желаеме да си купим по-хубав. Няма да си купуваме, който желае, след това да купи ", заключи министър-председателят, представен от " Фокус ".

В края на предходната година държавното управление утвърди отчет, съгласно който за нов аероплан щяха да бъдат дадени до 55 млн. лева Машината би трябвало да размени развалящия се постоянно " Фалкон ".

Последната повреда с него беше преди няколко дни, когато се повреди автопилотът. Преди това проблеми имаше с навигационната система, колесника и така нататък Правителственият аероплан е на възраст 20 години, само че съгласно специалисти ресурсът му може да бъде удължаван неведнъж.

Цитираните от премиера точки засягат няколко плана, нуждаещи се от финансиране. Първият е обвързван с обезпечаването на 37 млн. лева по бюджета на община Пловдив за създаване на две спортни уреди за футболните клубове " Ботев " и " Локомотив ", както и 3 млн. лева за стадиона в Шумен.

25 млн. лева от спестените пари от самолета ще се дадат за създаване и съоръжение на физкултурни салони в 50 учебни заведения. Последната представена точка визира възлагането на " Български пощи " ЕАД да прави активност по разпространяване на печатните издания на територията на страната.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР