Правителството реши да номинира Лиляна Павлова за позицията на заместник-председател

...
Правителството реши да номинира Лиляна Павлова за позицията на заместник-председател
Коментари Харесай

Кабинетът номинира Лиляна Павлова за вицепрезидент на ЕИБ

Правителството реши да номинира Лиляна Павлова за позицията на заместник-председател (вицепрезидент) и член на Управителния комитет на Европейската капиталова банка (ЕИБ), заяви пресцентърът на кабинета.

Съгласно Устава на Европейска инвестиционна банка, представителството на държавите-членки в управителните органи на Банката се обезпечава посредством систематизиране в изборни групи. В изборната група, в която е България, са включени още Хърватия, Кипър, Чешката република, Унгария, Малта, Полша, Словашката република и Словения.

Ротацията на съответните постове в Съвета на шефовете, Управляващия комитет и Одитния комитет на Банката са уредени с Временно съглашение, подписано от министрите на финансите на страните в групата, в качеството им на членовете на Съвета на гуверньорите на Банката.

Съгласно Временното съглашение ротационната скица за позицията на вицепрезидент планува през септември 2019 година представител на България да заеме позицията вицепрезидент на Европейска инвестиционна банка за период от три години.

Управителният комитет на Европейската капиталова банка е колегиален непрекъснато настоящ изпълнителен орган на банката, състоящ се от ръководител (президент) и осем заместник-председатели (вицепрезиденти), назначавани от Съвета на гуверньорите по предложение на Съвета на шефовете, допълват от Министерски съвет.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР