Правителството прие решение, с което освобождава Иван Френкев като председател

...
Правителството прие решение, с което освобождава Иван Френкев като председател
Коментари Харесай

Стоил Алипиев е назначен за председател на КЗП

Правителството одобри решение, с което освобождава Иван Френкев като ръководител на Комисията за отбрана на потребителите. Освободени са също и членовете на Комисията – Велина Николова и Николай Мравов.

Със същото държавно решение за ръководител на Комисията за отбрана на потребителите е избран Стоил Алипиев, а за членове на Комисията – Ангел Джалев и Константин Арабаджиев.

Стоил Алипиев е правист по обучение, от 2016 година е юрист от Софийска адвокатска гилдия. През последните седем години е ръководител на Управителния съвет на Сдружение „ Национална асоциация за отбрана на потребителите “ и като подобен от 2020 година е член на Съвета по акредитация към Изпълнителна организация „ Българска работа за акредитация “. Работил е като специалист в областта на публичните поръчки в Министерството на правораздаването в интервала 2014 година - 2015 година и в Министерството на образованието и науката в интервала 2013 година – 2014 година Бил е също по този начин юрист в частния бранш.

Ангел Джалев е правист по обучение. От 2019 година досега е бил шеф на отдел в Държавна организация „ Технически интервенции “. Преди това, от 2011 година до 2019 година е бил прокурорски асистент в разнообразни отдели към Върховна касационна прокуратура. Работил е също като юрист в частния бранш.

Константин Арабаджиев е бил член на Комисията за отбрана на потребителите в интервала март 2015 година – май 2022 година От 1999 година до 2003 година е бил кмет на регион „ Студентски “ в Столична община. Висшето си обучение е придобил в УНСС.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР