Правителството прие проектите за държавен бюджет за 2018 година, тригодишната

...
Правителството прие проектите за държавен бюджет за 2018 година, тригодишната
Коментари Харесай

Проектобюджет 2018 г. тръгва към парламента

Правителството одобри плановете за държавен бюджет за 2018 година, тригодишната бюджетна стратегия, както и плановете на Националната здравноосигурителна каса и Държавното публично обезпечаване, обяви пред публицисти министърът на финансите Владислав Горанов.

„ Освен осъществяването на основите политически цели в образованието, сигурността, обществената и физическа инфраструктура, бюджетът ще разреши и естественото действие на държавните органи и институции “, уточни Горанов.

„ Разбира се, повишаването на заплатите в обществения бранш не могат да следват темпото на тези в частния, само че това не е наложително неприятна вест. По-доброто развиване на стопанската система разрешава по-доброто възнаграждение в бюджетния бранш - нещо което не сме могли да си позволим от финансовата рецесия 2008 - 2009 година. Предстоят диспути в Народното събрание, само че се надявам бюджетът да бъде признат “, показа още министърът на финансите.

„ Претенции за повече постоянно ще има, само че това не са парите на финансовия министър, а на българските данъкоплатци. Ще има години, когато с по-голям ритъм ще порастват заплатите и в останалите браншове, само че преди да изхарчим тези пари, би трябвало да ги произведем “, добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР