Правителството предлага на Народното събрание да приеме проекта за инвестиционен

...
Правителството предлага на Народното събрание да приеме проекта за инвестиционен
Коментари Харесай

Правителството стартира проектите за нова бойна техника и самолети

Правителството предлага на Народното събрание да одобри плана за капиталов разход „ Придобиване на съществена бойна техника за създаване на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада “ и обновения план „ Придобиване на нов вид военен аероплан “. Те са част от цялостната идея за рационализация на въоръжените сили.
Инвестиционният план „ Придобиване на съществена бойна техника за създаване на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада “ планува придобиване на 150 броя бойна и специфична техника за три батальонни бойни групи, на системи и в допълнение съоръжение, както и образование на състава. Времевият период за неговата реализация обгръща 12 години. Прогнозната стойност е в размер на 1 милиард и 464 милиона лв. с Данък добавена стойност.
Инвестиционният план „ Придобиване на нов вид военен аероплан “ планува придобиването на 16 самолета на два стадия. През първия стадий, който е финансово обезпечен с 1 милиард и 800 милиона лева с Данък добавена стойност, е планувано да се придобият не по-малко от осем бойни самолета. С тези средства се планува придобиването на летателните апарати, средствата за наземно обслужване, средствата за образование, образованието на състава, първичната интегрирана логистична поддръжка (за интервал от 3 години) и въоръжението.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР