Правителството отпусна нови 8.7 млн. лв. на 7 общини от

...
Правителството отпусна нови 8.7 млн. лв. на 7 общини от
Коментари Харесай

Кабинетът даде нова порция милиони на местната власт

Правителството отпусна нови 8.7 млн. лева на 7 общини от целия политически набор без Движение за права и свободи. Повече от половината от помощта – над 4.4 млн. лева е за 4 общини, ръководени от кметове на ГЕРБ.

Това е следващата порция милиони за локалната власт от началото на годината, като съвсем на всяко съвещание държавното управление дава средства, нормално след следващата обиколка на премиера по места с джипа. След това кметовете участват на съвещанието на държавното управление и благодарят персонално на премиера.

Този почин беше въведен от Бойко Борисов в края на третия му мандат преди идните парламентарни избори на 4 април. Преди това решенията за разпределяне на помощи за общините се взимаха без ясни правила, като доминираха главно кметове от ГЕРБ, на което Борисов реагира с думите какво да направи, като партията му има най0много локални управници.

На днешното съвещание на държавното управление печелившите общини са Лесичово (ГЕРБ), Белово (Движение „ Гергьовден “-СДС), Смолян (ГЕРБ), Плевен (Независим), Радомир (ГЕРБ), Мездра (АБВ), Сливен (ГЕРБ) и Болярово (БСП).

„ Средствата, които отпуска държавното управление, отиват директно при хората. Парите се дават за водоснабдяване, канализация, учебни заведения, обучение, спорт, паркове и то в общини, където кметовете са от целия политически набор. Точно по този начин ще продължим да работим и да оказваме помощ “, сподели министър председателят Бойко Борисов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР