Правителството отпуска близо 50 милиона лева за повишаване на заплатите

...
Правителството отпуска близо 50 милиона лева за повишаване на заплатите
Коментари Харесай

950 лв. става стартовата заплата на медицинските сестри

Правителството отпуска близо 50 милиона лв. за повишение на заплатите на медицинските сестри. Това стана ясно при започване на постоянното държавно съвещание в Министерски съвет.

С направеното предложение заплатата на медицинските сестри и експертите по здравни грижи става 950 лв..

Министър Ананиев изясни, че парите ще бъдат отпуснати в допълнение като дотация на лечебните заведения. Направеният разбор от страна на Министерство на здравеопазването е посочил, че има диспропорции и отклонения в механизмите за систематизиране на разноските.

Министър-председателят Бойко Борисов посочи, че всяка една сфера на стопанската система се развива, пораства и въз основата на това държавното управление може да си разреши да вдигне заплатите на здравните експерти. С нарастването министър председателят се надява работните места на здравните експерти да бъдат непокътнати.

Борисов се надява и да има надзор върху разпределението на средствата, тъй че да не стане като преди - докторите да си разпределят парите и те да не стигнат до сестрите.

" Това, което сме поели като ангажимент, това да бъде минималната работна заплата ", съобщи министър председателят. Увеличението е и за лечебните заведения, които са мъчно налични и не могат по клинични пътеки да наберат задоволително клиенти.

Борисов заръча на здравния министър Кирил Ананиев да се срещне с медицинските сестри и да им изясни новата методика за приемане на заплатите и контрола върху нея.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР