Правителството отпуска 1 553 600 лв. за финансово осигуряване на

...
Правителството отпуска 1 553 600 лв. за финансово осигуряване на
Коментари Харесай

Правителството дава над 1,5 млн. лв. за интернет свързаност в училищата

Правителството отпуска 1 553 600 лева за финансово обезпечаване на действия по Национална стратегия " Информационни и информационни технологии (ИКТ) в системата на предучилищното и учебното обучение ".

С тях ще се обезпечи финансиране на интернет съгласуваност за всички учебни заведения на бюджетна прехрана.

Средства ще се разходват и за техническо застраховане на образователния развой в 149 институции от системата посредством внедряване на съвременни технологии в процеса на образование.

Целта е подкрепяне на учебните заведения в дейностите по възобновяване на компютърна техника и внедряване на нововъведения.

Съгласно друго решение кабинетът утвърди и 7 368 304 лева за обезпечаване на действия по Национална стратегия " Оптимизация на вътрешната конструкция на личния състав в институциите от системата на предучилищното и учебното обучение ".

Средствата са предопределени за погашение на компенсации на личния състав за месеците септември и октомври 2018 година заради понижаване на числеността му от настъпила смяна в структурата и състава му, при преустановяване на трудови правни отношения на друго съображение, или при преструктурирането на мрежата от просветителни институции.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР