Правителството отказа предложението на Бойко Борисов първо Министерският съвет да

...
Правителството отказа предложението на Бойко Борисов първо Министерският съвет да
Коментари Харесай

Кабинетът отказа предложението на Борисов за Северна Македония

Правителството отхвърли предлагането на Бойко Борисов първо Министерският съвет да утвърди формулата на френското председателство, която да отпуши процеса по присъединение на Северна Македония към Европейски Съюз, като решението по-късно да поеме към Народното събрание и да получи поддръжката на 59-те депутати от ГЕРБ-СДС.

Това се разбра от коментар на началника на кабинета и представител на държавното управление Лена Бориславова пред " Дневник ", представена от БГНЕС. Тя сподели, че министър председателят Кирил Петков няма да отстъпи от към този момент неведнъж обявяваната формула за решението за Македония - да мине първа през парламентарната комисия по външна политика, по-късно през пленарната зала, където да получи необятна поддръжка и по-късно през Министерския съвет.

Важно е Борисов да подреди на неговите 59 депутати да отидат на работа за актуализацията на бюджета и за законите по проекта за възобновяване и резистентност ", разяснява Бориславова пред " Дневник " във връзка проваления по-рано през днешния ден (22 юни) кворум в Народното събрание. По думите ѝ в дневния ред на Народното събрание за сряда са били планувани проектозакони, от чието приемане зависи таман приемане на средства по проекта за възобновяване и резистентност. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР