Правителството осигурява гаранционна програма през търговските банки за близо 2,5

...
Правителството осигурява гаранционна програма през търговските банки за близо 2,5
Коментари Харесай

Гаранционна програма: 2,5 млрд. лв. за бизнеса с възможност за кредити без обезпечения

Правителството обезпечава гаранционна стратегия през комерсиалните банки за близо 2,5 милиарда лв.. Това разгласи министърът на стопанската система Кирил Петков. Мярката цели подпомагането на дребни и междинни предприятия за оборотен капитал.

В същото време кабинетът приготвя актуализация на бюджета , която ще внесе незабавно, откакто има образуван парламент.

Гаранционната стратегия ще обезпечи опция за фирмите да получат заем без да обезпечават обезпечения , изясни министърът на стопанската система Кирил Петков. Лимитът е до 70% от приходите им през 2019-а или 2020 година според от това кое числата е по-голямо:

„ Само в случай че сте същински бизнес и имате документите за това за последните три години - че сте оперирали, да можете да вземете до 70% от своите доходи през 2019-а или 2020-а, което е по-голямо от двете, да няма обезпечения за един заем от седемгодишен интервал ".

Най-важното е да има пари за бизнеса, тъй като единствено по този метод ще има доходи и в хазната,допълни Министърът на финансите Асен Василев:

„ За това е и подготвяната актуализация, която считаме да внесем сега, в който има парламент, ще бъде в тази тенденция - без да се усилва дефицитът, да можем да оправим разходната и да забележим какъв брой ще успеем да надсъберем в приходната част на бюджета ".

Мярката „ 60 на 40 “ ще бъде продължена още два месеца. Как тя ще бъде преформулирана ще бъде разисквано идната седмица със обществените сътрудници.

Още един значим подробност от днешната конференция: въпросът с компанията със отговорности, която е била благосъстоятелност на изпълнителния шеф на Националната организация за приходите Румен Спецов, ще бъде тестван от прокуратурата. Това заяви финансовият министър Асен Василев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР