Правителството определи, че за учебната 2023/24 година защитените детски градини

...
Правителството определи, че за учебната 2023/24 година защитените детски градини
Коментари Харесай

264 вече са защитените детски градини и училища

Правителството дефинира, че за образователната 2023/24 година предпазените детски градини и учебни заведения ще са 264 - 106 са детските градини и 158 предпазените учебни заведения.

Защитените 264 институции се намират в общини и области, където мрежата от детски градини и учебни заведения е усъвършенствана, както и в региони с ниска плътност на популацията, гранични, планински и полупланински . При определянето им се регистрира свързаността с пътната мрежа сред обособените селища и особеностите на инфраструктурата.

За предходната образователна година   - 78 детски градини, 24 елементи от детски градини и 164 учебни заведения.

За предпазена градина се дефинира тази, която, в случай че бъде закрита, минимум 8 деца в наложителна предучилищна възраст ще пътуват на не по-малко от 14 километра или 5 деца в наложителна предучилищна възраст ще пътуват на не по-малко от 20 километра до най-близката друга детска градина или учебно заведение.

За предпазено учебно заведение (от I до VII клас) се дефинира това, което в случай че бъде закрито или преобразувано, минимум 10 възпитаници ще би трябвало пътуват на не по-малко от 20 километра, с цел да учат.

За предпазено учебно заведение (от VIII до X клас) се дефинира учебно заведение, което при закриване или превръщане, минимум 15 възпитаници ще пътуват повече от 30 километра до най-близкото друго държавно или общинско учебно заведение, в което се организира образование в съответния клас. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР