Правителството одобри изплащането на обезщетение от 100 евро на Диян

...
Правителството одобри изплащането на обезщетение от 100 евро на Диян
Коментари Харесай

Бивш общопрактикуващ лекар от Русе осъди България в Страсбург

Правителството утвърди изплащането на обезщетение от 100 евро на Диян Георгиев

Министерският съвет утвърди едностранни заявления по две каузи, заведени пред Европейския съд по правата на индивида (ЕСПЧ).

За делото „ Георгиев против България “, жалбоподател е съветският жител господин Диян Николаевич Георгиев. Той е някогашен общопрактикуващ доктор от гр. Русе, обект на няколко наказателни преследвания. Впоследствие предявява искове по Закона за отговорността на страната и общините за вреди (ЗОДОВ). Исковете са против прокуратурата за вреди от наказателно произвеждане и против Министерството на правораздаването по отношение на изискванията на изтърпяване на наказване „ отнемане от независимост “, написа.

Георгиев твърди, че след формиране на тези производства, е станал обект на скрито наблюдаване от страна на управляващите, както и че не е имал дейно средство за отбрана в това отношение.

Жалбоподателите в делото „ Стоянов и Табаков против България “ са Валери Стоянов Стоянов и Валентин Стоянов Табаков. Те са юристи, практикуващи в Пазарджик и занимаващи се с цивилен и наказателни каузи. Двамата жалбоподатели се оплакват от общото положение на правната уредба по отношение на метода, по който са регламентирани потреблението на специфични разследващи средства и съхраняването и последващия достъп до трафични данни в България.

Вземайки поради практиката на Европейски съд по правата на човека по скорошното решение по делото,,Екимджиев и други против България “, намиращо нарушаване по член 8 от Конвенцията, заради метода, по който специфичните средства и съхранението и достъпът до трафични данни са регламентирани в България, българското държавно управление утвърди едностранна декларация на съображение член 37 от Конвенцията за правата на индивида и главните свободи. Правителството утвърди и изплащането на обезщетение от по 100 евро по двете тъжби.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР