Правителството одобри Годишния доклад за състоянието на националната сигурност и

...
Правителството одобри Годишния доклад за състоянието на националната сигурност и
Коментари Харесай

Приет е годишният доклад за националната сигурност

Правителството утвърди Годишния отчет за положението на националната сигурност и ще го внесе за разглеждане от Народното събрание. Това оповестиха от държавната осведомителна работа.
Основна цел на отчета е да показа оценките на изпълнителната власт за рисковете, заплахите и заканите пред националната сигурност, за успеваемостта и ефикасността на политиката за национална сигурност, за дейностите, които институциите на държавната власт възнамеряват да подхващат през идващия интервал.
В отчета се съдържат информация и оценки за вътрешно-политически събития, за процеси по осъществяване на интернационалните планове и за събития в конфликтни региони в чужбина.
Опасностите от външнополитически темперамент за националната сигурност на България през 2016 година произтичаха главно от продължаващите бойни дейности в Сирия, от провокирания от тях, както и от неустойчивостта в други региони на света, бежански и миграционен напън към страните от Европейския съюз, се показва в отчета. Съществен спор за положението на света в европейски мащаб е провокирал и резултатът от референдума във Англия за излизане от Европейския съюз.
Във вътрешен проект отчетът преглежда аспектите на финансовата, икономическата и енергийната сигурност, обществената сигурност, сигурността в връзките човек-природа, вътрешния ред, дейностите на непознати специфични служби, положението на защитата, киберсигурността, активността по отбрана на класифицирана информация.
Проектът на отчета е прегледан и утвърден на съвещание на Съвета по сигурността към Министерския съвет на 21 юли.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР