Правителството одобри Допълнително споразумение към Меморандум за разбирателство между България

...
Правителството одобри Допълнително споразумение към Меморандум за разбирателство между България
Коментари Харесай

Удължават срока за изпълнение на проекта „Гранд Каньон-София“

Правителството утвърди Допълнително съглашение към Меморандум за съгласие сред България и „ Гаранти – Коза България “ ЕАД за осъществяването на предпочитания капиталов план „ Гранд Каньон – София “ в регион Младост, гр. София.

С документа се удължава периода за осъществяване на плана с две години заради регистрирано значително закъснение в осъществяването на административни процедури. Удължава се и срокът на документа за предпочитан план, публикуван на съображение подписания меморандум.

Проектът „ Гранд Каньон-София “ планува построяването на комплекс със смесено предопределение, съчетаващ комерсиална част, хотелски комплекс, парк с голям брой атракционни езера, скейтборд парк и открита детска площадка. Проектът „ Гранд Каньон “ е създаден по този начин, че да разпространява столичния регион „ Младост “ като желано място, сплотяващо опцията за извършване на покупки, настаняване, отдих и живот в града.

Общият размер на инвестицията е 120 млн. лв., след въвеждането в употреба на обектите по плана се чака да бъдат основани 240 нови работни места.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР