Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на МВнР за 2022

...
Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на МВнР за 2022
Коментари Харесай

Правителството ще финансира с 1 млн. лв. Тараклийския държавен университет

Правителството утвърди спомагателни разноски по бюджета на Министерство на външните работи за 2022 година в размер на 1 000 000 лева за сметка на плануваните разноски по член 1, алинея 5, т. 11.2 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 година за финансиране на Тараклийския държавен университет " Григорий Цамблак “, Република Молдова, оповестиха от държавната осведомителна работа.

Предоставянето на средствата ще способства за превъзмогването на финансовите проблеми, пред които е изправено висшето образователно заведение. Подобряване на просветителните практики и на материално-техническата база на университета би имало позитивен резултат върху неговото развиване и би способствало за увеличение на интереса към него измежду учениците и кандидат-студентите от българската общественост в Република Молдова.

Оказването на безплатна финансова поддръжка от България за Тараклийския държавен университет е в унисон с поредната и целенасочена политика на държавното управление на Република България за гарантиране и осъществяване правата и ползите на българските общности в чужбина, при съблюдаване на локалното законодателство и нормите на интернационалното право.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР