Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на МВнР за 2021

...
Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на МВнР за 2021
Коментари Харесай

С близо 4 млн. лв съкращават чиновниците в 8 министерства

Правителството утвърди спомагателни разноски по бюджета на Министерство на външните работи за 2021 година

Министерският съвет утвърди спомагателни разноски по бюджета на Министерството на външните работи за 2021 година в размер на 879 757 лева по " Политика в региона на развиването на ефикасна дипломатическа работа ".

С приемането на постановлението ще се обезпечи нужният финансов запас за погашение на компенсации по Закона за държавния чиновник и по Кодекса на труда.

Приемането на постановлението ще даде съображение за обмисляне в региона на човешките запаси въз основата на освобождаващите се щатни бройки от пенсионирани чиновници, както и за преценка на фрагментите, нужни на службата в средносрочна вероятност, в това число привличането на млади експерти и висококвалифицирани специалисти.

Правителството утвърди спомагателни разноски по бюджета на Министерство на околната среда и водите за 2021 година

Със свое разпореждане държавното управление утвърди спомагателни разноски по бюджета на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) за 2021 година на стойност 600 000 лева за погашение на компенсации на чиновници придобили право на пенсия за застрахователен стаж и възраст.

Правителството утвърди спомагателни разноски по бюджета на Министерството на земеделието за 2021 година в размер до 3,4 млн. лева

Правителството утвърди спомагателни средства в размер до 3,4 млн. лева по бюджета на Министерството на земеделието за 2021 година за реализиране на административна промяна.

Средствата се отпускат за погашение на компенсации при преустановяване на правните отношения със чиновници, придобили право на пенсия за застрахователен стаж и възраст, както и с такива, упражнили право на пенсия по член 68 и 69 от Кодекса за обществено обезпечаване.

Правителството утвърди спомагателни разноски по бюджета на Министерството на стопанската система

Министерството на стопанската система (МИ) приключва правните отношения с 26 чиновници в централната администрация. Това са всички чиновници по служебно и трудово правно отношение, които са придобили право на пенсия за застрахователен стаж и възраст към края на декември 2021 година, както и тези, които към този момент са пенсионери, само че досега не престават да работят.

При пенсионирането си чиновниците ще получат компенсации според от насъбрания стаж в МИ. За задачата държавното управление утвърди спомагателни разноски по бюджета на МИ за 2021 година в размер на 630 000 лева Средствата ще са за сметка на преструктуриране на разноски по централния бюджет за 2021 година

В МИ предстоят и последващи дейности по усъвършенстване на структурата и състава на администрацията поради т. 3 от Решението на Народното събрание за приемане на конструкция на Министерския съвет на Република България и разделянето на Министерството на стопанската система на Министерство на стопанската система и промишлеността (МИИ) и Министерство на нововъведенията и растежа (МИР). Една от задачите на измененията е да се даде опция за кариерно развиване и по-добра мотивация на държавните чиновници, които остават в министерствата. Очакванията са това да увеличи успеваемостта и качеството на работата.

Правителството утвърди спомагателни разноски по бюджета на Министерството на енергетиката за 2021 година

Министерският съвет утвърди спомагателни разноски в размер на 224 200 лева по бюджета на Министерството на енергетиката (МЕ) за 2021 година

Средствата са за погашение на компенсации при преустановяване на правните отношения на всички чиновници по служебно и трудово правно отношение придобили право на пенсия за застрахователен стаж и възраст към 01.12.2021 година, както и на такива, упражнил право на пенсия по член 68 и член 69 от Кодекса за обществено обезпечаване.

След преустановяване на правните отношения със чиновниците ще бъдат подхванати дейности по усъвършенстване на структурата и състава на МЕ, както и ще се даде опция за кариерно развиване и по-добра мотивация на държавните чиновници със стаж в МЕ. Очакваните резултати от приемането на Постановлението са свързани е обезпечаване на опция за оптимизация и рационализация на структурата на МЕ, което ще докара до повишение на успеваемостта и качеството на работа. Средствата ще са за сметка на преструктуриране на разноски по централния бюджет за 2021 година

Одобрени са спомагателни разноски по бюджета на Министерството на културата

Министерският съвет одобри Постановление за одобрение на спомагателни разноски по бюджета на Министерството на културата за 2021 година в размер на 80 749 лв..

Един от главните механизми за осъществяване на административна промяна и реализиране на успеваемост в Министерството на културата (МК) е преустановяване на правните отношения на чиновници по служебно и трудово правно отношение придобили право на пенсия за застрахователен стаж и възраст към 01.12.2021 година

Във връзка с преустановяване на правните отношения с тези чиновници и с нормативно вмененото обвързване на органа по назначението да изплати полагащите се компенсации са нужни средства в размер на 80 749 лв., в това число: Обезщетение по член 61 от Закона за държавния чиновник (ЗДСл) и член 224 от Кодекса на труда (КТ) за необработен заплатен годишен отпуск; Обезщетение по член 106, алинея 3 от ЗДСл и член 222, алинея 3 от КТ при добито право на пенсия за застрахователен стаж и възраст.

След преустановяване на правните отношения със чиновниците ще бъдат подхванати дейности по усъвършенстване на структурата и състава на МК, както и ще се даде опция за кариерно развиване и по-добра мотивация на държавните чиновници със стаж в МК. Очакваните резултати от приемането на Постановлението са свързани с обезпечаване на опция за оптимизация и рационализация на структурата на МК, което ще докара до повишение на успеваемостта и качеството на работа.

Необходимите средства за погашение на компенсациите в размер 80 749 лв. ще се обезпечат по бюджета на Министерството на културата, посредством преструктуриране на разноските и/или прехвърлянията по централния бюджет за 2021 година

Одобрени са вътрешнокомпенсирани промени по бюджета на Министерството на здравеопазването

Министерският съвет утвърди вътрешнокомпенсирани промени на одобрените разноски по области на политики / бюджетни стратегии по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2021 година

С плана се оферират вътрешнокомпенсирани промени на одобрените разноски по политики, за преразпределяне на одобрения бюджет на министерството за 2021 година Предлаганото изменение не трансформира общия размер на одобрените разноски по индикатори, а способства за приближаване на бюджета по обособените политики и стратегии до размери оптимално близки до нужните за осъществяването на заложените съществени стратегически и оперативни цели на министерството.

Министерският съвет утвърди спомагателни разноски по бюджета на Министерството на спорта за 2021 година в размер на 104 037 лв..

Един от главните механизми за осъществяване на административната промяна и реализиране на успеваемост в Министерството на спорта е преустановяване на правните отношения със чиновници, придобили право на пенсия за застрахователен стаж и възраст.

Във връзка с преустановяване на правните отношения със чиновници и с нормативното обвързване на органа по назначението да изплати полагащите се компенсации са нужни спомагателни средства в размер на 104 037 лева, в това число:

Обезщетение по член 61 от Закона за държавния чиновник (ЗДСл) и член 224 от Кодекса на труда (КТ) за необработен годишен отпуск; Обезщетение по член 106, ал.3 от ЗДСл и член 222, ал.3 от КТ при добито право на пенсия за застрахователен стаж и възраст; Обезщетение по член 106, ал.4 от ЗДСл и чл.220 от КТ за не спазен период на предупреждение при преустановяване на правното отношение.

След преустановяване на правните отношения със чиновниците ще бъдат подхванати дейности за усъвършенстване на структурата и състава на Министерството на спорта, както и ще се даде спомагателна опция за кариерно развиване и по-добра мотивация на държавните чиновници с професионален опит в Министерството на спорта.

Очакваните резултати от приемането на Постановлението са свързани с обезпечаване на опция за оптимизация и рационализация на структурата на Министерството на спорта, което ще докара до повишение на успеваемостта и качеството на работа.

В тази връзка се предлага спомагателните средства в размер на 104 037 лева за погашение на компенсации на личния състав по отношение на идните структурни промени да се обезпечат посредством преструктуриране на разноските и/или прехвърлянията по централния бюджет за 2021 година

МТС пенсионира чиновници от централната администрация и структури в системата

Министерството на превоза и известията приключва договорите на пенсионерите в централната администрация и второстепенните разпоредители с бюджет към Министерството. Това са всички чиновници по служебно и трудово правно отношение, които са придобили право на пенсия за застрахователен стаж и възраст към 1 декември 2021 година, както и тези, които към този момент са пенсионери, само че досега не престават да работят.

При пенсионирането си чиновниците ще получат компенсации според от насъбрания стаж в МТС. За задачата държавното управление утвърди спомагателни разноски по бюджета на МТС за 2021 година в размер на 1 241 806 лева Средствата ще са за сметка на преструктуриране на разноски и/или прехвърляния по централния бюджет за 2021 година

След преустановяване на правните отношения със чиновниците ще бъдат подхванати дейности по усъвършенстване на структурите и състава на Министерството.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР