Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерство на културата

...
Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерство на културата
Коментари Харесай

Държавата определи колко пари дава за частни културни организации - кина, цирк, галерии

Правителството утвърди спомагателни разноски по бюджета на Министерство на културата за 2020 година в размер на 5 000 000 лв.. Средствата са за реализирането на стратегии и планове на частни културни организации и на дейци и създатели, упражняващи свободни специалности в региона на културата и изкуствата за реализиране на активност в изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура, както и след привършване на този интервал.
2 200 000 лв. ще бъдат предоставени на Национален фонд " Култура ", като 1 500 000 лв. са предопределени за подкрепи на частни културни организации в региона на изкуството и културата, в това число дребни авторски кина, цирк, пространства за изкуства и други, и 700 000 лева за дребни грантове, свързани с обособени актьори, за да бъдат предизвикани изяви на културен артикул посредством интернет.
По стратегиите за основаване на нови театрални театрални, музикални и танцови планове ще бъдат отпуснати по 500 000 лева за всяка една от тях, като същият размер средства са планувани и за напълно нова стратегия в региона на образните изкуства. По програмата за разпространяване на към този момент подготвен музикален, танцов или сценичен артикул е очакван бюджет от 800 000 лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР