Правителството одобри 1 200 000 лева за изпълнението на Националната

...
Правителството одобри 1 200 000 лева за изпълнението на Националната
Коментари Харесай

Правителството одобри 1,2 млн. лв. за научни изследвания за опазване на околната среда и борба с бедствията

Правителството утвърди 1 200 000 лв. за осъществяването на Националната научна стратегия " Опазване на околната среда и понижаване на риска от неподходящи феномени и естествени бедствия “ за 2022 година, оповестиха от държавната осведомителна работа.

Програмата е утвърдена през 2018 година, а срокът за осъществяването й е до края на 2023 година Тя е ориентирана към осъществяване на научни проучвания в региона на запазване на околната среда за обезпечаване на устойчива, удобна и по-безопасна среда на живот за популацията в страната. Изследванията се реализират от 14 института на Българска академия на науките, 5 института на Селскостопанската академия към Министерството на земеделието, храните и горите, 6 висши учебни заведения и Националния център по публично здраве и разбори.

Чрез осъществяването на програмата се цели още превъзмогване на фрагментацията в научноизследователската система, консолидиране на научноизследователския капацитет, споделено потребление на построена инфраструктура, централизация на финансови запаси за решение на значими за обществото проблеми и отбягване на двойното финансиране.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР