Правителството не подкрепя обявяването на състояние на форсмажор за българските

...
Правителството не подкрепя обявяването на състояние на форсмажор за българските
Коментари Харесай

Не подкрепяме обявяване на форсмажор за българските фирми

Правителството не поддържа оповестяването на положение на форсмажор за българските компании, поради войната в Украйна. Това декларирал във Велико Търново министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер.

Той прецизирал, представен от БНР, че предлагането на бизнеса за форсмажор не е обсъждано на съдружен съвет, само че с изключение на партия „ Продължаваме промяната “, и съдружните сътрудници не поддържат концепцията.

Министър Лорер обяснил, че няма място за оповестяване на форсмажор от страната, защото вредите върху стопанската система като цяло ще бъдат доста по-големи, в сравнение с изгодите за някои съответни компании, които имат усложнения. Освен това оповестяването на форсмажор не е нормална процедура в Европа и там никой не го практикува. Принципно форсмажор може да изиска всяка компания и всеки съд по договорно право може да реши дали това е настоящо или не.  

Министърът подчертал, че държавното управление обмисля дали сегашните ограничения са съответни на моментното положение. Той добавил и че се поставят старания оперативните стратегии от Европейския съюз да проработят оптимално бързо. В края на март се приготвят стратегии за енергийна успеваемост на стойност 120 милиона, с които фирмите ще имат с какво да работят, прецизирал още Даниел Лорер.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР