Правителството назначи 9 нови областни управители - в Бургас, Благоевград,

...
Правителството назначи 9 нови областни управители - в Бургас, Благоевград,
Коментари Харесай

Йордан Иванов е новият управител на Пловдивска област

Правителството назначи 9 нови регионални шефове - в Бургас, Благоевград, Велико Търново, Пловдив, Видин, Добрич, Смолян, София-област и Хасково. Деветимата са излъчени от квотата на Българска социалистическа партия и Демократична България. Според подписаното съдружно съглашение „ Продължаваме промяната “ ще има 11 регионални шефове, измежду които и Пазарджик, Българска социалистическа партия – шест, включително и Смолян, ИТН – 6 и Демократична България - 5.

На новите регионални шефове няма да бъдат вменявани на нови функционалности, а ще извършват отговорностите си по закон. Като част от политическия кабинет новите регионални шефове ще създадат нужните принадлежности за основни политики и промени, които новото държавно управление има намерение да осъществя на разнообразни места в страната.

Новият регионален шеф на Пловдив е юристът и общински консултант от Демократична България Йордан Иванов. В Смолян в кабинета на регионалния шеф влиза Емил Хумчев от Българска социалистическа партия. Досега бе ръководител на Общинския съвет на Златоград.

35-годишният Иванов е юрист. Той е роден в  Пловдив през 1986 година, приключва Френската езикова гимназия в града, а по-късно “Право ” в Нов български университет. Женен е с две деца. Председател на ДСБ Пловдив и член на националното ѝ управление. Той е измежду най- огромните критици на кмета Здравко Димитров и предшественика му Иван Тотев. 

Сред  защитниците е на устойчивото развиване на градската среда, води борби против презастрояването и непрозрачното и неефективно харчене на парите на пловдивчани.

Иванов печели и правосъдното дело против някогашния кмет на града Иван Тотев поради отхвърли му да даде информация за неработещия транспортен план на Пловдив.

Днес Здравко Димитров пожела триумф на новия регионален шеф Йордан Иванов. 

„ Знам къде отива, само че не знам дали той знае каква сериозна функционалност е това. Има доста неща по които би трябвало да работи. Разликата е доста по-драстична от Общинския съвет, където отговорността е съвсем никаква, единствено можеш да критикуваш. Тук отговорностите са напълно други. Пожелавам му триумф, няма да му е елементарно “, сподели Димитров.

Кметът обаче даде поръчка за разговор с новия регионален шеф.

„ Ще работя както с държавното управление. Аз съм диалогичен човек, примирителен, свестен. За Пловдив ще направя всичко “, безапелационен беше пловдивският градоначалник. 

На мястото на Йордан Иванов в Общинския съвет ще влезе Владимир Славенски –докторант по политически науки в ПУ „ Паисий Хилендарски “. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР