Правителството на Великобритания разкри нов временен визов режим за гражданите

...
Правителството на Великобритания разкри нов временен визов режим за гражданите
Коментари Харесай

Великобритания предложи визов режим за гражданите на ЕС

Правителството на Англия разкри нов краткотраен визов режим за жителите на страните членки на Европейски Съюз , който може да се ползва до 2025 година , оповестяват английски медии.

Вътрешният министър Саджид Джавид съобщи, че задачата на предлагането е доста понижаване на чистата имиграция.

 Лондон няма да показва съответна цел за понижаване на мигрантите след Брекзит
Лондон няма да показва съответна цел за понижаване на мигрантите след Брекзит

Преди държавното управление имаше дългогодишна цел за понижаване на чистата миграция под 100 000 души

Според оповестената Бяла книга всички жители на Европейски Съюз, както и някои от страни с " невисок риск ", които не се показват, ще имат право да останат на Острова за интервал от една година след Брекзит . Те ще получат виза даже и без предложение за работа. Според оферти режим няма да им се разреши да останат за непрекъснато във Англия, да получат достъп до държавна помощ, да докарат свои родственици на Острова, нито да влязат в страната за още една година след приключването на визата.

Новият режим ще влезе в действие незабавно, в случай че Англия напусне Европейски Съюз без договорка в края на март или в края на преходния интервал, в случай че съглашението с Европейски Съюз се одобри и се приложи.

 Корбин към Мей: Глупава жена
Корбин към Мей: Глупава жена

Изказванията на Корбин бяха уловени от телевизионни камери

Междувременно " Гардиън " написа, че английските министри се чака да се съветват още една година какъв да бъде прагът на минималната годишна заплата на квалифицираните служащи във Англия след Брекзит, откакто министър председателят Тереза Мей не съумя да получи утвърждението на кабинета . Мей предложи прагът да е 30 000 английски лири.

Източници от вътрешното министерство намекнаха, че ще има дълъг интервал на съвещания за прага. Финансовият министър Филип Хамънд е срещу предлагането на Мей.

Прагът е в центъра на новата система, която ще се ползва за имигранти от Европейски Съюз и други страни на равна база. На служащи ще се разрешава да влизат в страната, в случай че имат обезпечена работа със възнаграждение над прага. Няма да има таван за броя на идващите на Острова имигранти на година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР