Правителството на Великобритания получи вот на доверие в Камарата на

...
Правителството на Великобритания получи вот на доверие в Камарата на
Коментари Харесай

Правителството на Великобритания получи вот на доверие

Правителството на Англия получи избор на доверие в Камарата на общините, който единствено свика. Целта бе да бъдат избегнати предварителни парламентарни избори, съобщи Ройтерс.

Управляващата Консервативна партия има безусловно болшинство в долната камара на Народното събрание и нейните депутати гласоподаваха в поддръжка на кабинета. Вотът на доверие мина с 349 гласа „ за " при 238 „ срещу ".

По-рано този месец английският министър председател Борис Джонсън разгласи, че подава оставка, откакто бе подложен на мощен напън от министри и депутати консерватори. Той посочи, че ще се отдръпна, когато бъде определен неговият правоприемник отпред на ръководещата партия при започване на септември.

Лейбъристката партия обаче изиска Джонсън да бъде заменен неотложно от краткотраен министър председател. Основната опозиционна мощ във Англия искаше да свика избор на съмнение както против държавното управление, по този начин и против самия министър-председател. Управляващите консерватори обаче възразиха, че гласуването против Джонсън е излишно, защото той към този момент е оповестил, че ще се отдръпна, и вместо това кабинетът изиска избор на доверие.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР