Правителството на Великобритания подготвя исторически реформи и правила за Висшата

...
Правителството на Великобритания подготвя исторически реформи и правила за Висшата
Коментари Харесай

ИСТОРИЧЕСКО: Сериозни промени във Висшата лига

Правителството на Англия приготвя исторически промени и правила за Висшата лига и британския футбол. Планът е залегнал в по този начин наречената " Бяла книга " за британския футбол – отчет на някогашния министър на спорта Трейси Крауч, в който редица почитатели са изказали отзиви и рекомендации.

Ключовите точки в подготвяните промени са:

- Създаването на самостоятелен регулатор, който има за цел да следи за лицензирането на клубовете и финансовото им състояние;

 - Да се блокират всевъзможни бъдещи стъпки за присъединение към Суперлигата и други сходни.

- Да се затегнат съществуващите правила за притежатели и шефове, с цел да се подсигурява, че тимовете са предпазени от недобросъвестни притежатели.

 - Да се даде по-голяма опция на почитателите да вземат участие в ръководството на техните клубове.

Сред ограниченията ще бъде и система за лицензиране от Висшата лига до Националната лига, която ще изисква клубовете да бъдат утвърдени по редица въпроси, преди да започват сезона.

Реформата обаче е призната с огромна доза песимизъм от страна на клубовете, които са обезпокоени, че това ще повлияе отрицателно на задгранични вложения. Съществуват и съмнения, че законите ще лимитират разноските за прехвърляния.

Oт Висшата лига реагираха с изказване, че признават нуждата от смяна в ръководството на футбола и деликатно ще прегледат проекта на държавното управление да трансформира играта в контролирана от страната промишленост.

Един от главните аспекти на промените ще бъде и методът, по който голямото благосъстояние на Висшата лига се преразпределя надолу по футболната пирамида.

Целта е да се понижи сензитивно разликата сред тимовете от елита и тези в Чемпиъншип. Все отново препоръчаните промени сигурно няма да бъдат въведени незабавно, като ще бъде нужен период сред 12 и 18 месеца за тяхното въвеждане в деяние.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР