Правителството на Украйна събра почти 8 млн. долара в криптовалути,

...
Правителството на Украйна събра почти 8 млн. долара в криптовалути,
Коментари Харесай

За два дни Украйна получи $8 млн. дарения в криптовалути

Правителството на Украйна събра съвсем 8 млн. $ в криптовалути, откакто разгласява апели в обществените медии за дарения в биткойни и други цифрови токени, оповестява компанията за блокчейн разбор Elliptic. Призивът бе насочен от формалния акаунт на Украйна в Twitter в събота. Бяха оповестени адреси на цифрови портфейли за токени, в това число биткойн и етер.

Вицепремиерът на Украйна Михаил Федоров, който е и министър на цифровата промяна, туитна:

Застанете с народа на Украйна. Сега одобряваме дарения в криптовалута. “

Даренията пристигнаха на фона на разразилите се сражения в Украйна и борбата за столицата и втория по величина град Харков. В неделя, четвъртият ден от съветската инвазия, територията на нападнатата страна бе разтърсена от детонации в нефтени и газови бази. Това е най-голямото военно нахлуване против европейска страна след Втората международна война.

В неделя в криптопортфейлите към този момент са получени цифрови пари на стойност 7.9 млн. $ от съвсем 11 500 дарения, заяви основаната в Лондон Elliptic, която следи придвижването на цифрови монети в блокчейн (публична книга, която записва криптотранзакции).

Призивът на Украйна за крипто краудфъндинг е невиждан досега. Не е ясно защо ще бъдат употребявани първите такива дарения по рода си.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР