Правителството на талибаните в Афганистан ще приеме всеки афганистански мигрант,

...
Правителството на талибаните в Афганистан ще приеме всеки афганистански мигрант,
Коментари Харесай

Талибаните ще приемат депортираните от Европа, но ще ги изправят пред съд

Правителството на талибаните в Афганистан ще одобри всеки афганистански мигрант, на който е отказано леговище в Европа, само че той ще би трябвало да бъде изправен пред съд. Това декларира представителят на талибаните в изявление за австрийски вестник, оповестено през днешния ден и представено от Ройтерс.

Оглавяваното от консерватори държавно управление на Австрия зае твърда позиция против приемането в Европейски Съюз на претенденти за леговище от Афганистан. А вътрешното министерство бе споделило, че Австрия ще продължи допустимо най-дълго да депортира назад в Афганистан лицата, на които е отхвърлен бежански статут. След това министърът на вътрешните работи Карл Нехамер призна, че това към този момент не е допустимо, само че сподели, че би желал тези лица да бъдат пратени в " центрове за депортиране " в прилежащи страни.

В изявлението за " Кронен Цайтунг " представителят на талибаните Забиула Муджахид сподели, че неговото държавно управление би желало да приема депортираните. На въпрос по какъв начин ще се отнася новата власт в Афганистан към афганистанците, депортирани от Австрия и Германия поради отвод на леговище или осъществени закононарушения, Муджахид дава отговор: " Те ще бъдат изправени пред съда. После съдът ще реши какво да се прави с тях ". Той не разяснява тъй като ще бъдат съдени тези хора и каква би била вероятната присъда.

Говорителят на талибаните повтаря обещанието, че те ще съблюдават правата на дамите " в границите на шериата ", в това число право на обучение и на работа.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР