На 6 май китайският председател Си Дзинпин и френският му

...
На 6 май китайският председател Си Дзинпин и френският му
Коментари Харесай

Китайско-френското сътрудничество има огромни перспективи за следващите 60 години

На 6 май китайският ръководител Си Дзинпин и френският му сътрудник Еманюел Макрон организираха диалог в Париж, който сподели богатия капацитет на китайско-френските връзки. Двете страни дадоха явен сигнал за бъдещето на взаимната работа, предизвиквайки мощното внимание на интернационалната общественост. Макрон съобщи, че все още светът е изправен пред огромни провокации, като Франция и Европейският съюз се нуждаят повече от всеки път от усилване на съдействието с Китай. Това ще е от значимо значение за определянето на бъдещия път на Европа.

Китай и Франция са страни със съществени връзки и към този момент дългогодишно другарство. Франция е първата западна мощ, която публично открива дипломатически връзки с КНР. Двете страни нямат геополитически несъгласия и сред тях не съществуват фундаментални спорове на ползи. В момента Китай е най-големият търговски сътрудник на Франция отвън Европейски Съюз, а Франция от своя страна също е главен търговски сътрудник на Китай. Понастоящем повече от 2000 френски компании са вложили и имат бизнес в Китай. 

По време на актуалното си посещаване Си Дзинпин изрази очакванията си на китайския пазар да се появяват от ден на ден качествените френски артикули. Франция се чака в бъдеще да изнася повече високотехнологични артикули за Китай и повече артикули с висока добавена стойност. Китай даде обещание да продължи отварянето към света на високо равнище и приветства повече френски компании да влагат и да вземат участие в процеса на модернизацията в китайски жанр. 

Президентът Макрон акцентира, че няма да ползва дискриминационни политики по отношение на китайските предприятия и приветства повече китайски компании, в това число високотехнологични, да влагат и да развиват интернационално съдействие с френски сътрудници. 

Китай и Франция гледат напред към идващите 60 години и имат огромни вероятности за бъдещето. Това ще бъде от изгода освен за народите на двете страни, само че и ще насърчи китайско-европейското съдействие, международния мир и световното развиване като цяло.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед7313Нова епоха, нова вероятност за развиване /Дискусия по отношение на визитата на Си Дзинпин в Европа/Алтернативен Поглед8891Проф. Нако Стефанов за визитата на българска делегация в Китай по линия на института " Конфуций " Алтернативен Поглед12810Д-р Радко Ханджиев: Приглушени странициАлтернативен Поглед58622Проф. Нако Стефанов за трагичната орис на България в новите геополитически реалностиАлтернативен Поглед40252Проф. Нако Стефанов: " Преход към многополярност и образуване на нов международен ред " Алтернативен Поглед92629Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед76847 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР