Правителството на Швейцария наложи вето върху искане от Дания да

...
Правителството на Швейцария наложи вето върху искане от Дания да
Коментари Харесай

Швейцария не позволи на Дания да изпрати в Украйна бронирани машини

Правителството на Швейцария наложи несъгласие върху искане от Дания да ѝ бъде разрешено да изпрати в Украйна създадени в Швейцария бронетранспортьори, като уточни за причина за това политиката си за неутралитет , по силата на която тя не доставя оръжия в зони на спор, съобщи Ройтерс, базирайки се на известие от швейцарската телевизия " Ес Ар Еф ".

Държавният секретариат по икономическите въпроси (ДСИВ) на Швейцария е отхвърлил настояването на Дания да ѝ бъде разрешено да даде на Украйна към 20 бронирани машини на пехотата " Пираня III ", заяви малкия екран, базирайки се на удостоверение от самата организация. ДСИВ към този момент не е коментирал информацията.

Неутралната Швейцария изисква непознати страни, които закупят швейцарско оръжие, да желаят позволение преди да го реекспортират. През април тя наложи несъгласие върху реекспорта на създадени в Швейцария муниции за противовъздушни танкове, които Германия изпраща в Украйна. Тя също по този начин отхвърли искане от Полша за оръжия, с които да помогне на съседката си Украйна.

Швейцария приключи процедура от предишното и вкара наложените от Европейски Съюз наказания, които целят да санкционират Русия за нашествието в Украйна, която Москва разказва като специфична военна интервенция за разоръжаване и " денацификация " на прилежащата страна. Но неутралитетът на Швейцария е изправен пред най-сериозното си тестване от десетилетия на фона на продължаващия спор в страната по какъв начин да бъде приложена политиката, която не позволи Швейцария да взе участие в двете международни войни през 20-ти век.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР