Правителството на Сърбия прие на заседанието си днес промени в

...
Правителството на Сърбия прие на заседанието си днес промени в
Коментари Харесай

Сърбия ще продължи с ограниченията на цените на основните хранителни стоки


Правителството на Сърбия одобри на съвещанието си през днешния ден промени в Наредбата за ограничение на цените на главните хранителни артикули, за спомагателна отбрана на пазара, т.е. попречване на деформации при образуването на цените, които са значими за доставяне на потребителите, а ограничението на цените се удължава до 30 септември, съобщи Танюг.

Максималната цена на дребно на бялата кристална захар не би трябвало да надвишава 102,99 динара (0,88 евро) за кг, оптималната цена на дребно на продължително (UHT) мляко с 2,8 % масленост в опаковка от един литър е лимитирана до 119,99 динара (едно евро), заяви министерството на търговията.

Остават лимитирани и оптималните цени на дребно и производството на брашно вид Т-400 и брашно вид Т-500. Цената на брашно T-500 е лимитирана до 53.50 динара /0.89 лева/, до момента в който оптималната индустриална цена е лимитирана до 45.88 динара (0.77 лева).

Максималните цени на дребно и оптималните цени на производител са лимитирани за свинското и пилешкото месо, информират от Българска телеграфна агенция.

С наредбата се лимитират цените на производител, както и тези в търговията на едро и дребно, за слънчогледовото олио в разфасовка от един литър, които не би трябвало да бъдат по-високи от цените в действие към 15 ноември 2021 година

Правителството одобри и промени в Наредбата за наложително произвеждане и продажба на самун, които се удължават за идващите 30 дни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР