Правителството на Съединените щати се опасява ежечасно от нападение от

...
Правителството на Съединените щати се опасява ежечасно от нападение от
Коментари Харесай

ЦРУ плаща на магьосник да напише наръчник за измами и заблуди по време на Студената война

Правителството на Съединените щати се притеснява ежечасно от нахлуване от страна на Съюз на съветските социалистически републики по време на Студената война. Това го довежда до голям брой пробни стратегии, които целят да подсигуряват, че страната е готова за всичко, което препоръките могат да създадат. Една такава стратегия е план MK-ULTRA, в който Централното разследващо ръководство желае съдействието на магьосника Джон Мълхоланд.

 John Mulholland magician 2

Джон Мълхоланд е роден на 9 юни 1898 година Започва да се учи на магическото изкуство още като младеж, с менторството на Джон Уилям Сържънт, ръководител на Дружеството на американските магьосници. След това продължава с професионална кариера, дълга две десетилетия, през които работи с дребни компании и по-големи театрални представления.

Мълхоланд бързо си построява име като управлява една от първите вълшебен работилници и става редактор на списанието на магическа тема „ Сфинксът “. Той изнася шоута в над 40 страни, както и в Белия дом, и разгласява 10 книги за магията.

Една от тези книги се назовава „ Изкуството на илюзията: Магията, която би трябвало да вършат мъжете “. От нея към 100 000 екземпляра са оповестени и публикувани сред американски бойци, които служат в чужбина по време на Втората международна война.

Проектът MK-ULTRA стартира през 1953 година, подбуден от страха на държавното управление на Съединени американски щати, че Съюз на съветските социалистически републики, Северна Корея и Китай промиват мозъците на военнопленници в Корея. Алън Дълес, тогавашен шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ, утвърждава плана за да изследва тези техники за надзор на мозъка, както и други неортодоксални психически способи, които враговете на Америка употребяват.

По време на MK-ULTRA са извършени стотици опити, постоянно върху цивилни, които не знаят, че им се ползват такива проби. Те се организират в Съединени американски щати и Канада в затвори, университети и лечебни заведения, с цел да се изследват резултатите на LSD, електрошокова терапия и разнообразни паралитици за психически изтезания, надзор на мозъка и събиране на информация.

Проектът се извършва до 1973 година, само че множеството проби са извършени сред 1953 и 1964 година Подробностите са оповестени едвам през 1975 година, когато стартира следствие на Конгреса за противозаконни действия, осъществени от Централно разузнавателно управление на САЩ както в Съединени американски щати, по този начин и по света.

В началото на план MK-ULTRA Централно разузнавателно управление на САЩ се обръща към Джон Мълхоланд, с цел да напише строго секретно управление за илюзия. Срещу възнаграждение от 3000 $ той е претрупан със задачата да даде препоръки на сътрудниците по какъв начин да подвеждат и заблуждават хората сполучливо за своите цели. Мълхоланд се съгласява, като даже се отдръпва от позицията си в „ Сфинкса “, с цел да работи за организацията.

Ръководството е разграничено на раздели за това по какъв начин да се извършват трикове, вариращи от превозване на хапчета и други предмети, до това хората да „ изчезват “ и „ да се появяват още веднъж “. Неговите трикове с сръчност на ръката включват осъществяване на дребни дейности неусетно, до момента в който индивидът се разсейва с други по-големи жестове, како и редица други типични за магьосниците номера.

Мълхоланд излага и способи, по които външният тип на човек може да играе роля в успеваемостта му на терен, като споделя, че небрежната осанка провокира по-малко съмнения, в сравнение с спретнатия и формален тип. А с цел да получи или съобщи известие, сътрудникът може да завърже връзките на обувките си по избран метод, да държи бележки в скрити джобове на панталони и да употребява избрани съответни предмети, с цел да уточни избрани тематики.

Освен това той споделя за методите, по които ежедневните предмети могат да се употребяват за шпионски интервенции. Например, тубичката на паста за зъби може да се употребява за скриване на патрон с диаметър.22, до момента в който пакети с цигари и кутиите за кибрит могат да скрият дребни бележки с информация. Мълхоланд също демонстрира разисква по какъв начин в куха монета може да се скрият хапчета или банкноти.

Според отчетите, управлението на Джон Мълхоланд, озаглавено MKUltra Subproject Number 4, е трябвало да бъде унищожено през 1973 година Десетилетия по-късно обаче пенсионираният към този момент офицер на Централно разузнавателно управление на САЩ Робърт Уолъс се снабдява с оживели копия.

Заедно с историка на военноморското разузнаване Кийт Мелтън той преиздава наръчника под заглавието „ Официалното управление на Централно разузнавателно управление на САЩ за измами и измами “. Те прибавят илюстрации към текста и дават подробна история на MK-ULTRA.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР