Ние не отстъпваме от нашите искания да ни бъдат отпуснати

...
Ние не отстъпваме от нашите искания да ни бъдат отпуснати
Коментари Харесай

Кабаиванов към Главчев: До края на годината чакаме още 28 млн. лв. за възстановяването след бедствието в Карловско

" Ние не отстъпваме от нашите претенции да ни бъдат отпуснати 38 млн. лв. за тази година, с цел да напреднем с плановете по възобновяване. Договорихме се, че тези пари, които ще получим в този момент са единствено първа част от етапно финансиране, което ще продължи и през идващите месеци. Категорично заявих на премиера и министрите, че ние имаме подготвеност да приключим всички планове в период, би трябвало единствено да бъдат обезпечени нужните средства ", съобщи кметът на община Карлово доктор Емил Кабаиванов след срещата с премиера Димитър Главчев.

Припомняме, че служебният кабинет има подготвеност да отпусне до 10 млн. лева, с които да се финансират най-належащите действия по превъзмогването на вредите, които нанесе бедствието преди две години в Карловско.

В незабавен порядък ще се събере Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне, която ще дефинира в елементи параметрите на помощта от страната за потърпевшите обитаеми места. Още на идващото държавно съвещание служебният кабинет ще може да одобри и решение за разпределяне на средствата. Така, откакто месеци наред локалната власт е отправяла апели за помощ от страната безуспешно, към този момент ще могат да продължат редица значими действия по речните корита и мостовете.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР