Правителството на Русия може да замрази своето членство в Европейския

...
Правителството на Русия може да замрази своето членство в Европейския
Коментари Харесай

Русия замразява членството си в европейски съд

Правителството на Русия може да замрази своето участие в Европейския съд за правата на индивида (ЕСПЧ) и да понижи вноската си в Съвета на Европа, заяви съветското издание „ Известия “.

Русия възнамерява да понижи със 7-10 милиона $ вноската си в Съвета на Европа, което подхожда на сумата, предопределена за работата на правосъдната инстанция. Властите на страната ще прибегне към такива ограничения, в случай че Русия не си върне правото на глас при избор на съдии в Европейски съд по правата на човека.

„ Съветът на Европа би трябвало да смъкна всички дискриминационни претенции, изключително възбраните във връзка с Русия, съществуващи в Европейски съд по правата на човека. В противоположен случай не виждам учредения за продължение на работата в този правосъден орган “, заяви източник от съветската Дума.

Заместник-председателят на комисията на горната камара на съветския парламент по интернационалните въпроси Владимир Джабаров удостовери тези планове и означи, че Европейски съд по правата на човека нарушава правата на суверенната страна. „ Ако тенденциозното отношение към Русия се резервира, то ние ще замразим изплащането на вноските и ще напуснем Европейски съд по правата на човека “, акцентира той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР