Правителството на Португалия представи законодателство за разширяване на забраната за

...
Правителството на Португалия представи законодателство за разширяване на забраната за
Коментари Харесай

Португалия забранява тютюнопушенето на повечето места

Правителството на Португалия показа законодателство за разширение на възбраната за пушене на открити площи, в това число покрити тераси и за ограничение на продажбите на тютюн , защото се надява да възпита потомство без тютюн до 2040 година, предава Ройтерс.

" С тази корекция, препоръчана през днешния ден, желаеме да защитим възрастните на утрешния ден ", сподели министърът на опазването на здравето Мануел Писаро на конференция, отхвърляйки рецензиите на някои бизнес групи, които споделят, че ограниченията са прекомерно сурови и дискриминационни.

Ако бъде утвърдено от Народното събрание, където ръководещите социалисти имат болшинство, пушенето наоколо до публични здания като учебни заведения, университети, лечебни заведения или спортни обекти, пред заведения за хранене, питейни заведения и кафенета ще бъде неразрешено от 23 октомври .

На заведения за хранене, питейни заведения и нощни клубове, които имат специфични зони за пушачи с подобаваща изолираност, ще бъде позволено да ги запазят до 2030 година
 Без пушене навън в Турция
Без пушене навън в Турция

Строгата мярка е против ковид

От 2025 година единствено лицензирани магазини за тютюневи произведения и летищни магазини ще имат право да продават цигари и други тютюневи произведения , което значи, че автоматите, питейните заведения, заведенията за хранене и бензиностанциите към този момент няма да имат право да ги оферират.

Съгласно инструкция на Европейския съюз Португалия също трансформира закона, с цел да приравни нагреваемите тютюневи произведения към стандартния тютюн. Ще бъде неразрешена продажбата на ароматизиран нагреваем тютюн.

Ръководителят на ресторантьорската асоциация PRO.VAR Даниел Сера сподели, че ограниченията лишават източник на доходи от постоянно затруднените дребни бизнеси. Националната асоциация на търговците на горива, които ръководят бензиностанции, назова проекта неправдив и несъразмерен.

Пакет цигари в Португалия коства към 5 евро - една от най-ниските цени в Западна Европа. Някои настояват, че вместо това държавното управление би трябвало да увеличи налога върху тютюна, само че Писаро сподели, че това не е приоритет, защото цените над несъмнено равнище просто ще насърчат контрабандата.

Според държавното управление към две трети от смъртните случаи измежду пушачите се дължат на използването на тютюн, а пушачите живеят приблизително с 10 години по-малко от непушачите. Смята се, че през 2019 година към 13 500 смъртни случая се дължат на тютюнопушене в Португалия, която има население от към 10 милиона души.
 Нова Зеландия не разрешава цигарите на идните генерации
Нова Зеландия не разрешава цигарите на идните генерации

От 2027 година младежите няма да могат да си купуват легално тютюневи изделия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР