Правителството на Полша подготвя доклад за опустошенията, причинени на страната

...
Правителството на Полша подготвя доклад за опустошенията, причинени на страната
Коментари Харесай

Полша готви доклад с искане за репарации от Германия заради ВСВ

Правителството на Полша приготвя отчет за опустошенията, породени на страната от нацистката окупация по време на Втората международна война, съобщава ДПА.

Очаква се той да бъде представен във варшавския Кралски палат на 1 септември - датата на немското навлизане през 1939 година Тази дата бележи и началото на войната, при която умират минимум 55 милиона души, а съгласно някои оценки тази цифра може да доближава и 80 милиона. Смята се, че в самата Полша в резултат на войната са починали близо 6 милиона души.

Управляващата полска консервативна партия " Право и правдивост " неведнъж е заявявала, че отчетът е в развой на правене. Неговата цел е да поддържа настояванията за репарации от страна на Германия.

Съгласно изследване, извършено предходната година, 64% от запитаните поддържат настояването на репарации от Берлин за нанесените на Полша вреди.

От своя страна германското държавно управление се опълчва на всички искания за спомагателни репарации, като упорства, че съглашението " Две плюс четири " от 1990 година, известно още като Договор за дефинитивно споразумяване на въпроса с Германия, е завършило въпроса.

Въпросното съглашение, контрактувано от някогашната Западна Германия и някогашната Източна Германия, дружно с Англия, Франция, Съюз на съветските социалистически републики и Съединени американски щати, проправя пътя за обединяването на Германия и удостоверява границите ѝ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР