Правителството на Нова Зеландия ще въведе нови санкции срещу Русия

...
Правителството на Нова Зеландия ще въведе нови санкции срещу Русия
Коментари Харесай

Нова Зеландия обяви нови санкции срещу Русия. Китай призова за раследване на убийствата в Буча

Правителството на Нова Зеландия ще вкара нови наказания против Русия в отговор на осъществените зверства против мирни жители, съобщи ДПА.

" Вносът от Русия ще бъде обложен с 35-процентно мито. Освен това Нова Зеландия ще удължи съществуващите забрани за експорт на индустриални артикули, свързани със стратегически съветски промишлености ", съобщи външният министър Наная Махута.

Тя означи, че новите наказания са най-същественият до момента стопански отговор на Нова Зеландия на съветското настъпление в Украйна. " Снимките и появяващите се известия за зверства, осъществени против цивилни в Буча и други райони на Украйна, са отвратителни и неоправдателни и Нова Зеландия продължава да дава отговор на безсмислените прояви на експанзия на (руския президент Владимир) Путин ", акцентира Махута, представена от Българска телеграфна агенция.

Министърът на търговията Деймиън О`Конър съобщи, че Нова Зеландия ще забрани износа на артикули като осведомителна и информационна техника и мотори. С това тя ще " изпрати ясно обръщение, че Нова Зеландия няма да финансира или поддържа съветската военна машина ", акцентира той. 

За следствие на убийствата на цивилни в Буча прикани Китай. " Репортажите за убити цивилни в град Буча са доста притеснителни и тези произшествия би трябвало да бъдат деликатно разследвани, с цел да се обясни съответната причина за тях. Всички обвинявания по случая би трябвало да се основават на обстоятелства, а страните да се въздържат от безпочвени офанзиви ", съобщи непрекъснатият представител на Китай в Организация на обединените нации Джан Джун.

Той приканва враждуващите страни да съблюдават интернационалното филантропично право, да не нападат цивилно население и цивилен обекти, да сведат до най-малко жертвите измежду мирните хора, да подсигуряват безвредната евакуация и филантропичните коридори, като защитят изключително правата на дамите, деца, ранените военни и военнопленниците, акцентира китайският представител.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР