Правителството на Китай призова семействата да се запасят с продукти

...
Правителството на Китай призова семействата да се запасят с продукти
Коментари Харесай

Китай призова семействата да се запасят с основни продукти

Правителството на Китай прикани фамилиите да се запасят с артикули от първа нужда при положение на изключителни обстановки, предава Би Би Си. Причина за известието от Министерството на търговията не се дава, само че то идва на фона на локдауните поради ковид и терзания по отношение на доставките на зеленчуци след извънредно

Министерството също по този начин помоли локалните управляващи да поддържат естественото действие на веригите за доставки и постоянни цени. По-късно държавните медии се пробваха да потушат паниката, довела в някои елементи на страната до паническо извършване на покупки. ``Веднага откакто тази вест се появи, възрастните хора към мен полудяха, паникьосаха се и започнаха трескаво да пазарят в супермаркета``, написа  потребител в китайската обществена медия Weibo.

Вестникът на Комунистическата партия The Economic Daily прикани своите читатели да не се тревожат, заявявайки, че съветът на държавното управление е ориентиран към гарантиране, че семействата са готови, в случай че бъде разгласен локдаун в техния регион. Вестник People`s Daily написа, че сходни вести не са необикновени, само че че са наложителни заради повишаване на цените на зеленчуците и новообявените случаи на Covid-19 в страната.

Цените на храните обичайно се повишават в Китай с наближаването на зимата, само че цената на зеленчуците се увеличи през последните седмици заради рисковото време. Междувременно страната постанова строги локдауни за справяне с ковид. Китай се надява да доближи нула инфекции преди да бъде хазаин на Зимните олимпийски игри, които стартират през февруари.

Деветдесет и два нови случая на ковид бяха обявени в Китай в понеделник, а увеселителният парк ``Дисниленд`` беше затворен за най-малко два дни, откакто клиент дал позитивна проба за Covid-19, откакто прекарал уикенда там.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР