Правителството на Кирил Петков няма да изкара пълен мандат. Това

...
Правителството на Кирил Петков няма да изкара пълен мандат. Това
Коментари Харесай

Кабинетът “Кирил Петков” - преходната власт на Прокопиев

Правителството на Кирил Петков няма да изкара цялостен мандат. Това в действителност в никакъв случай не е било и задачата на Четворната коалиция. Кабинетът има избрани непопулярни за обществото задания, които би трябвало да извърши, освен това в доста къси периоди, след което да отстъпи властта на нов инженерингов план. Все по-видимо става, че държавното управление с мандатоносител „ Продължаваме промяната “, е готово да обслужи без никаква срам всички щения на неолибералните кръгове извън. Същите, които инсталираха държавното управление на Петков, с цел да извърши и техните, написа в. " Труд "

За няма и 40 дни от встъпването му в служба и държавното управление към този момент съобщи историческата истина за Република Северна Македония, колкото и театрално при визитата на Петков в Скопие, новите/стари македонски управленци взеха решение да показват благосклонност, като редуцираха химна. Важно е да се означи, че безсмисленият Консултативен съвет по национална сигурност имаше за цел само да нарежда Румен Радев като фиктивен бранител на българския интерес. Негативите ще се отнесат от държавното управление на Четворната коалиция в сгода на идната власт, за която този въпрос ще е затворен. Рокадата във властта в Република Северна Македония, промяната на Заев с Ковачевски, в действителност е прегледен образец какво е планувано да се случи и у нас в идващите месеци.

В идващите седмици би трябвало да чакаме и още един следен „ раздор “ във властта. Той ще е сред премиера Петков и някогашния длъжностен образец, а в този момент министър на защитата Стефан Янев. Още преди две седмици за пред публиката двамата демонстрираха разлики по въпроса за разполагането на непознати военни сили на българска територия. Въпреки това от дълго време е ясно, че още тази пролет в България ще има непознати военни сили, които официално ще организират учения, само че тяхното разполагане ще се проточи във времето. И това непопулярно решение ще се припише на преходния кабинет „ Петков “. А дивидентите от разграничаването ще са още веднъж за президента Румен Радев и за „ неговия “ боен министър Стефан Янев. Именно Янев е един от разновидностите за водач на нов инженерингов план, който би трябвало да изгрее на политическата сцена, заемайки гласоподаватели от лявото и центъра, за сметка на свиващата своето въздействие Българска социалистическа партия.

Правосъдният министър Надежда Йорданова и началничката на кабинета Лена Бориславова този понеделник сложиха на дневен ред и прокарването на „ Истанбулската спогодба “. Оказа се, че кабинетът „ Петков “ предпочитано щял да се занимае с растежа на домашното принуждение, който комфортно ще се употребява, с цел да слагат основите на джендърската идеология и у нас. Нещо, което към този момент се случи и посредством скандална позиция на България по въпроса за половата еднаквост, призната на съвещание на Организация на обединените нации в края на 2021 година

Сред другите задания, които властта има, само че които ще останат скрити от публичния интерес, ще е преодоляването на финансовия бранш и регулаторните органи, наред с прокарването в Плана за възобновяване на плановете на олигархичния кръг „ Капитал “. От десетилетия Иво Прокопиев се е стремял да управлява Българска народна банка, КФН, КЕВР и ред други основни за финансовата непоклатимост институции, които в идващите месеци ще бъдат последователно овладени. Един от представителите на кръга „ Капитал “ в държавното управление - Даниел Лорер има за задача да насочи парите, които страната ни ще получи от Европейския съюз за възобновяване от последствията от пандемията от ковид към бизнеси, свързани точно със спонсорите на преходното ръководство. Лорер безшумно прави това, до момента в който пуска на хората от бизнеса розовата приказка за напредък от 5% през 2022 година, в която инфлацията сигурно ще мине 15%. Но до момента в който европейските пари се източват от „ старт ъп “-и на олигархията, българите ще бъдат занимавани с фойерверките на вътрешния министър Бойко Рашков, който ще продължи да нападна някогашните ръководещи, отпред с експремиера Бойко Борисов.

Реформата на правораздаването пък ще е най-удобният заслон на ръководещите за пробутване на всички изброени дотук непопулярни решения. Нещо повече, видно е, че олигарсите, които сложиха отпред на страната Четворната коалиция са подготвени даже с цената на нарушаване на законите и даже на Конституцията да унищожат и последната институция, която не е сложена под надзор, а точно - българската прокуратура. Чрез фабрикувани сигнали за нарушавания, невъобразим напън над основния прокурор и даже членове на фамилията му, неспирни компроматни офанзиви против обособени магистрати, закани и опити за шантаж на членове на Висшия правосъден съвет, ръководещите пробват да отстранят, даже и краткотрайно Иван Гешев, с цел да унищожават и най-малката опция техните дейности да срещнат отпор. Знак за това бе даден и с избора на нов ръководител на Върховния касационен съд, когато правосъдният министър Надежда Йорданова позволи тежък процедурен гаф, като не подложи на гласоподаване една от точките на решението, с което Висш съдебен съвет избра Галина Захарова за арбитър №1. Това не попречи на президента Румен Радев неотложно да подпише декрет за встъпването в служба на арбитър Захарова.

А до момента в който това се случваше, представители на Четворната коалиция минаха още веднъж границите на разделяне на управляващите, лансирайки противоконституционната теза, че основният прокурор трябвало да се проверява от ad hoc арбитър от Върховен касационен съд. Единственото, което още не се е случило е, официозът на властта „ Капитал “ да уточни и името на съответния арбитър, който да прави това. Погазването на законите се оказва патент на преходния кабинет на Кирил Петков, като неосъществим в това се оказва точно министър- ръководителя. Това си пролича и в изявлението на Петков за БТВ, дало мотив на подалия оставка ръководител на антикорупционната комисия Сотир Цацаров да сезира прокуратурата със подозрения за осъществено закононарушение по отношение на метода, по който министър председателят оперира с класифицирана информация. Важна роля в опита за обезглавяването на държавното обвиняване ще има и президентът Румен Радев, който ще стане основател на дебата за смяна на Конституцията. Предложенията на „ Дондуков “ 2 във връзка с правораздаването са тези, които от години политизираният Съюз на съдиите в България развява из медиите на кръга „ Капитал “. Без никаква изненада, те засягат само независимостта на прокуратурата.

Целта на тези ремонти, с изключение на слагането на подвластен обвинител №1, ще е превръщането на прокурорите и следователите във „ втора класа “ представители на правосъдната власт. С предложенията за промени на главния закон, които Радев ще стартира, а Четворната коалиция би трябвало да отстоява, ще е цялостното уединяване на съдиите и превръщането им в недосегаема прослойка, отпред на която ще е върхушката на ССБ. За похлупак, малко преди преходната власт на Кирил Петков да слезе от сцената, ще се направи опит страната да бъде сложена и под тотална енергийна взаимозависимост, този път не от Русия.

Успоредно с това в ход ще бъде инженерстването на нов политически план, чиито водач ще е Стефан Янев. Новата лява партия ще докара до съвсем цялостното изцеждане на поддръжката от Българска социалистическа партия, само че ще би трябвало да събере симпатизантите на „ ИТН “ и други обединения с консервативна и патриотична идеология. В „ Продължаваме промяната “ също ще текат процеси, които ще трасират пътя към водачеството на напълно ново лице или на Асен Василев. Ясно е, че Политическа партия скоро ще се трансформира в партия, която ще продължи да следва демократични политики.

Не е изключено да настъпи смяна в „ Демократична България “, като част от нея се прицели в десния и закостенял електорат, който продължава да се свързва с някогашните ръководещи от ГЕРБ. Едно е ясно - преходната власт и новите планове, които ще минат под инженеринга на олигархичния кръг „ Капитал “, ще трасират пътя към тоталното преодоляване на държавната власт от президента. Ако това се случи, може да се стигне даже до промяната на държавното устройство. От дейностите на Румен Радев във втората половина на първия му мандат стана видно, че президентът в действителност се усеща изключително удобно в компанията на Иво Прокопиев и неговите проксита.

В последна сметка се оказа, че до момента в който на масата от българите, които таят носталгия към предишното и са с русофилски усещания, Румен Радев бе показан за техен водач, натовският генерал-президент прокарва неолибералните ползи, представлявани у нас точно от Прокопиев. С началото на втория мандат на новия-стар държавен глава, просто тандемът Радев-Прокопиев към този момент е официализиран и забележим.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР