Правителството на Каталуния се опита да използва всички възможности за

...
Правителството на Каталуния се опита да използва всички възможности за
Коментари Харесай

Пучдемон: Лидерите на Каталуния не смятат да се крият от правосъдието


Правителството на Каталуния се опита да употребява всички благоприятни условия за определяне на разговор с Мадрид, само че осъзнавайки невъзможността за това бе насила да прогласи самостоятелност. Това съобщи във вторник на конференция в Брюксел отстраненият от длъжността оглавяващ автономията на Каталуния Карлес Пучдемон.

„ В петък (в деня на провъзгласяването на независимост) ние стигнахме до обстоятелството, че разговорът и договарянията, към които постоянно сме се стремели, с цел да намерим излаз от спора се оказаха невъзможни “, установи той.

„ Искам да припомня, че както до, по този начин и след референдума (за независимост) ние непрекъснато бяхме отворени за разговор, достигайки до край и предлагайки даже прекратяване на провъзгласяването за самостоятелност против почтен разговор “, добави той, като изясни, че и това предложение е било отхвърлено от Мадрид.

По думите му, Каталуния е приела проект за деяние за „ спокойно реализиране на самостоятелност, заобикаляйки насилието “.

„ Част от държавното управление на Каталуния се насочи към Брюксел, с цел да показа своята позиция пред цяла Европа и да опише за злоупотребата на Мадрид “, заяви Пучдемон, като се ангажира с продължение по кротичък метод на битката за самостоятелност на Каталуния.
„ Лидерите на Каталуния не считат да се крият от правораздаването. Правителството на Испания би трябвало да почита всички резултати от волеизявлението на народа на Каталуния, в това число и данните от изборите за.местната власт на автономията “.

По думите на Пучдемон, „ в случай че Европейски Съюз поддържа силовите дейности на Мадрид, потреблението на армията и 30-годишният период за затвор, то това ще е краят на идеалите, на които е учредена Европа “.

„ Ние сме подготвени да влезем в пандиза за 30 година, единствено при заслужено решение на съда “, съобщи Карлес Пучдемон. Той разгласи също по този начин, че водачите на Каталуния не считат да желаят политическо леговище в Белгия.

Припомняме, че Мадрид лиши пълномощията на районното държавно управление на Каталуния и разгласи предварителни избори за 21 декември. Предвид идните избори, Пучдемон съобщи, че „ желае явен ангажимент от испанското държавно управление, че ще се съобрази с резултатите “ от тези избори.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР