Правителството на Канада възнамерява да намали значително съдържанието на алкохол

...
Правителството на Канада възнамерява да намали значително съдържанието на алкохол
Коментари Харесай

Канада тръгва на война с определени енергийни напитки

Правителството на Канада има намерение да понижи доста наличието на алкохол в енергийните питиета с високо наличие на захар, както и да ограничи тяхната продажба. Канада влезе във война с алкохолните енергийни питиета дни, откакто тийнейджърка умря вследствие на алкохолна кома, показва БГНЕС.
Съобщението за желанията на канадските управляващи беше направено от канадския министър на опазването на здравето Жинет Петипа Телър. Четиринайсетгодишна ученичка умря в края на февруари в учебно заведение в Квебек, откакто изпила две кенчета енергийна напитка с 11,9% алкохолно наличие. Напитката е купена от дребна бакалия. Дистрибуторът на тази напитка спря продажбата ѝ дни след тежкия случай под натиска на публичното мнение и локални политици.
Министерството на здравеопазването на Канада желае да промени нормативната база за мощно подсладените енергийни питиета с алкохолно наличие, тъй че да ограничи наличието на алкохол в тях. Тези питиета се продават в огромни опаковки, които не могат да се затварят за по-нататъшно предпазване, имат ярки опаковки, евтини са и се популяризират по нападателен метод, което се харесва на младите, обобщи министерството.
Канадското държавно управление се е заело да вземе ограничения, взаимно с производители, дистрибутори и локалните общности, във връзка с рекламата, предлагането и опаковките, тъй че да се понижат рисковете, свързани с тези питиета.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР