Правителството на израелския премиер Бенямин Нетаняху застрашава сигурността и бъдещето

...
Правителството на израелския премиер Бенямин Нетаняху застрашава сигурността и бъдещето
Коментари Харесай

Ердоган: Не трябва да се позволява зверствата, извършени в Газа, да ескалират в регионална война, включваща Сирия

Правителството на израелския министър председател Бенямин Нетаняху заплашва сигурността и бъдещето на целия район на Близкия изток, с цел да удължи политическия му живот. Това сподели турският президент Реджеп Тайип Ердоган по време на тирада на срещата на върха на Съвета за съдействие в Персийския залив в столицата на Катар Доха, оповестява.

Ердоган акцентира още, че интернационалната общественост не би трябвало да разрешава " зверствата, осъществени в Ивицата Газа, да ескалират в районна война, която ще включва Сирия ".

Ердоган съобщи, че целта на Турция по отношение на израелско-палестинския спор е незабавното и трайно преустановяване на огъня и обезпечаване на непрекъсната доставка на филантропична помощ за линията Газа.

Турският президент уточни още, че дейностите на Израел в линията Газа съставляват закононарушение против човечеството и военно закононарушение, за което той би трябвало да носи отговорност.

„ Смъртта на 17 хиляди почтени палестинци, най-вече деца и дами, е закононарушение против човечеството, военно закононарушение. Израел не би трябвало да се измъква с тези закононарушения “, сподели още Ердоган.

Засягайки тематиката за стопанската система, той означи, че Турция резервира статута си на „ несъмнено леговище “ за интернационалните вложители. Президентът увери в готовността на Анкара да окаже всякаква поддръжка на вложителите, които имат вяра в турската стопанска система.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР