Правителството на Италия удължи до 27 март забраната за несъществени

...
Правителството на Италия удължи до 27 март забраната за несъществени
Коментари Харесай

Италия удължава забраната за несъществени пътувания до 27 март

Правителството на Италия удължи до 27 март възбраната за несъществени пътувания сред 20-те района на страната. Според специалистите, това забавя разпространяването на мощно заразни разновидности на ковид, заяви Ройтерс.

Забраната за пътешестване сред районите беше въведена директно преди Коледа и трябваше да изтече на 25 февруари, само че здравните експерти се притесняват, че облекчаването на рестриктивните мерки може да докара до нов скок в случаите, провокирани от по този начин наречения английски вид на ковид.

В първите си решения по отношение на COVID-19 новият кабинет на премиера Марио Драги разшири рестриктивните мерки за посещаване на фамилии и другари. Според тях, не повече от двама възрастни по едно и също време могат да бъдат позволени в дома на различен човек, съобщи БГНЕС.

Не се позволяват визити в по този начин наречените червени зони, където са въведени най-строгите ограничавания. Понастоящем нито един район не е систематизиран като " алена зона ", само че някои провинции, градове и села са избрани като такива.

Подобно на други страни от Европейския съюз, Италия започва акцията си за имунизация против COVID-19 в края на декември и до момента са сложени 3,5 милиона ваксини, в това число втора доза.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР