Правителството на Италия блокира изпращането на 250 000 ваксини срещу

...
Правителството на Италия блокира изпращането на 250 000 ваксини срещу
Коментари Харесай

Италия спря 250 000 ваксини за Австралия

Правителството на Италия блокира изпращането на 250 000 ваксини против COVID-19 " АстраЗенека " до Австралия. Решението е публично стимулирано с желанието на италианската страна да остави тези дози в границите на Европейския съюз, поради продължаващия дефицит. То е и резултат от новите правила на Европейски Съюз, регулиращи износа на ваксини отвън съюза. Външният министър Луиджи ди Майо акцентира, че това не е неприятелски ход по отношение на Австралия.

Европейската комисия досега не се е оповестила срещу хода на Италия, откакто е била известена за желанието още в края на предходната седмица.

Нещо повече - напрежението в тази посока очевидно ще се повишава, тъй като и Франция има намерение да предприеме сходен ход против Австралия. Здравният министър на страната Оливие Веран удостовери това. Той изясни, че ходът е обвързван с незадоволителните доставки на " АстраЗенека " за страната и Европейски Съюз като цяло, както и плануваното огромно имунизиране във Франция през март. Целта е две трети от хората над 75-годишна възраст да бъдат ваксинирани против COVID-19 до края на март.

В Австралия предстоящо не реагираха добре на тези вести. Министърът на финансите Саймън Бирмингам разяснява: " Очевидно сме разочаровани от това решение, само че сме готови ". Той изясни, че държавното управление е осигурило 150 млн. ваксини за популацията, от които 50 млн. ще бъдат създадени в Австралия.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР