Правителството на Хамас в Ивицата Газа заяви , че при

...
Правителството на Хамас в Ивицата Газа заяви , че при
Коментари Харесай

Израел удари най-голямата болница в Газа, има много загинали, СЗО потвърди

Правителството на " Хамас " в Ивицата Газа съобщи, че при израелски удар по най-голямата болница на територията са починали 13 души , съобщи Агенция Франс Прес.

" Тринадесет жертви и десетки ранени при израелски удар по комплекса " Ал-Шифа " през днешния ден в центъра на Газа ", разгласи то.

Директорът на болница " Ал-Шифа " Мохамед Абу Салмия посочи, че израелски танкове са обстрелвали болничното заведение, а израелските военни не направиха коментар.

Израел заяви за тежки боеве наоколо до болничното заведение, като съобщи, че е умъртвил десетки бойци и е унищожил тунели, които са от основно значение за качествата на Хамас.

Израелската войска нееднократно е упреквала " Хамас ", че употребява лечебни заведения, изключително " Ал-Шифа ", за съгласуване на нападенията си против армията, а също и като скривалища за своите командири. Властите и лекарите на Хамас отхвърлят обвиняванията.

32-годишният Абу Мохамед е намерил леговище в болничното заведение дружно с 15 свои родственици след бомбардировките на неговия квартал в североизточната част на град Газа.

" Вече няма безвредно място. Армията удари Ал-Шифа. Не знам какво да върша ", показа той. " В болничното заведение се стреля... Страхуваме се да излезем. "

Свидетели описват, че танкове са обкръжили някои други лечебни заведения в град Газа, защото яростните сражения не престават, принуждавайки стотици хиляди хора да бягат в южната част на територията през последните няколко седмици.

Междувременно говорителка на Световната здравна организация удостовери известията, че която е най-голямата болница в линията Газа – " Аш Шифа ", е била " бомбардирана "

и добави, че 20 лечебни заведения в анклава напълно са престанали да действат, съобщи Ройтерс.

Запитана по отношение на изказванието на палестинското здравно министерство в Газа, че израелските сили са нанесли удар по вътрешния двор на " Аш Шифа ", Маргарет Харис съобщи: " Не са ми известни детайлности за " Аш Шифа ", само че знаем, че болничното заведение е била бомбардирана ".

След като бе помолена за конкретизиране, тя сподели, че е имало " интензивно принуждение ", като се базира на известия на нейни сътрудници, работещи на терен.

Здравните управляващи в анклава оповестиха, че тази нощ израелската войска е атакувала минимум три лечебни заведения. Много цивилни палестинци се подслоняват в лечебните заведения в Газа. Израел твърди, че нанася удари по лечебните заведения, защото под тях има тунели на " Хамас ".  

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР