Правителството на Германия постигна съгласие да тази година с цел

...
Правителството на Германия постигна съгласие да тази година с цел
Коментари Харесай

Германия тегли нов рекорден дълг, за да овладее кризата

Правителството на Германия реализира единодушие да тази година за намаляване на последствията от пандемията от ковид върху стопанската система, осведоми AFP.

Кабинетът контракти актуализация на бюджета, която планува взимане на заем от 240 милиарда евро през 2021 година, което е с 1/3 повече от в началото плануваното. Актуализираният бюджет би трябвало да бъде утвърден от Бундестага.

Канцлерът Ангела Меркел съобщи пред долната камара на Народното събрание, че са решили още един път да вземат заем, което е целесъобразно. Тя акцентира, че бюджетът е " обмислен " макар " по-голямата неустановеност " от нормално. Приемаме верните ограничения за ръководство на стопанската система и финансовите последствия от пандемията, добави финансовият министър Олаф Шолц.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Германската стопанска система претърпява невиждана рецесия: над 16 000...

Страната от ден на ден се отдалечава от имиджа си на европейски първенец за строги икономии, трансформирайки се в една от страните от еврозоната с най-големи разноски в опитите да поддържа наранена от пандемията стопанска система.

След като поддържаше бюджетен остатък в продължение на десетилетие, пандемията принуди Берлин да вземе нов дълг в размер на 370 милиарда евро през 2020 година и 2021 година За 2022 година са планувани спомагателни 85,1 милиарда евро.

Първоначално държавното управление планираше да спре вземането на заем през 2022 година, само че в този момент си сложи за цел да се върне към златното предписание за фискална дисциплинираност година по-късно, като единствено 8,3 милиарда евро нов дълг са планувани за 2023 година

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Пандемията от новия ковид ще изпрати Германия в най-дълбоката криза от края на Втората свето...

Така наречената " дългова спирачка " е предписание, заложено в немската конституция, което не разрешава на държавното управление да заема повече от 0,35% от Брутният вътрешен продукт на година. Германия наруши правилото през 2020 и 2021 година, с цел да отбрани бизнеса и служащите от последствията от пандемията. Държавата към този момент е изплатила повече от 114 милиарда евро финансова помощ на бизнеса.

Според отчет на Германския стопански институт рецесията коства на стопанската система на федералната република 250 милиарда евро досега.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР