Правителството на ГЕРБ завършва третия си и първи пълен мандат

...
Правителството на ГЕРБ завършва третия си и първи пълен мандат
Коментари Харесай

Галъп: Борисов приключва мандата с доверието към Орешарски

Правителството на ГЕРБ приключва третия си и първи цялостен мандат с равнища на доверие от 19% и съмнение от 69%. Парламентът има доверие от 14% и съмнение 73%. Двете институции са съумели ненапълно да преодолеят вредата по облика си от лятото и есента на предходната година, когато антиправителствените митинги бяха в разгара си. Това демонстрират резулататите от изследване на " Галъп интернешънъл болкан ", извършено сред 7 и 15 януари 2021 година измежду 1010 души по метода " лице в лице ".

" Това " наваксване " обаче не е огромно и на фона на равнищата на доверие в кабинета и Народното събрание в последното десетилетие, в този момент сме очевидци на едни от най-ниските. Последните месеци демонстрираха равнища на известност на двете институции, които за последно бяха засичани в края на мандата " Орешарски ", показват от " Галъп ".

Ако изборите бяха в този момент, седем обединения биха попаднали в Народното събрание, като за две от тях акцията ще е решаваща, сочи изследването.

Любопитно е, че ГЕРБ печели по-голяма поддръжка от равнищата на доверие в държавното управление. С 25,8% от тези, за които може да се чака да гласоподават и са решили за кого, ГЕРБ и Съюз на демократичните сили са преди всичко, следвани от Българска социалистическа партия с 21,9%. " ИТН " е с 13,1%, а Движение за права и свободи е близо – с 12,4%. " Демократична България " е със 6,8%, групировката към Мая Манолова с 4,7%, а Вътрешна македонска революционна организация е с 4,2%.

" При последните две обединения акцията ще е решаваща за възможностите да са в Народното събрание. Такива шансове може да получи и обединението Воля-НФСБ. Обобщеният резултат на експлицитните споменавания на двете партии е 2,7% евентуален избор, само че занапред би трябвало да се види дали обединяването на двете партии ще даде и бонус, или в противен случай ", показват от " Галъп ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР