Правителството на Гърция ще се противопостави на предложението на Европейския

...
Правителството на Гърция ще се противопостави на предложението на Европейския
Коментари Харесай

Гърция възразява на плана на ЕС за ограничаване на потреблението на газ


Правителството на Гърция ще се опълчи на предлагането на Европейския съюз за непринудено понижаване на потреблението на газ с 15% от идващия месец, с цел да се смекчи възможното цялостно прекъсване на доставките от Русия, обявиха двама публични представители, представени от „ Катимерини ”.

В сряда Европейската комисия изиска от страните членки да понижат потреблението на газ през идващите месеци, с цел да избегнат огромни разстройства в индустрията през идната зима.

“Правителството не е според по принцип с предлагането на Комисията за 15% понижение на потреблението на естествен газ”, съобщи по време на брифинг представителят на държавното управление Янис Економу, “Ние представихме оферти и продължаваме да твърдим, че този вид може да обезпечи решения”.

Говорейки по-рано по телевизия Skai, министърът на енергетиката Костас Скрекас съобщи, че 70% от природния газ, внасян от Гърция, се употребява за произвеждане на електрическа енергия, което значи, че всяко понижение ще засегне семействата и предприятията.

Той съобщи също, че страната към този момент е изразила несъгласието си с предлагането и “е подхванала всички нужни действия”, с цел да обезпечи доставките.

Подобни реакции в сряда пристигнаха от Испания и Португалия.  Те също не са съгласни с проекта за понижаване на потреблението на газ.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР